Metode de Plată, Garanții și Politică de Retur

Ultima actualizare: 11 octombrie 2023

La Magazinul Online Accesorii-Mobilier.ro, ne dorim să vă oferim o experiență de cumpărături plăcută și încredere în produsele noastre. Prin urmare, vrem să vă informăm cu privire la metodele de plată disponibile, politică noastră de garanție și politică noastră de retur.

  1. Metode de Plată

1.1. Transfer Bancar: Puteți opta pentru transferul bancar că metodă de plată. Detaliile pentru transfer vor fi furnizate în procesul de comandă.

1.2. Plata ramburs, caz în care clientul achita cheltuiala de returnare a banilor prin curier.

  1. Politică de Garanție

2.1. Toate produsele achiziționate de pe magazinul online accesorii-mobilier.ro beneficiază de garanție în conformitate cu legislația în vigoare. Detalii specifice legate de perioada de garanție și termenii acesteia vor fi specificate în documentele produsului sau pot fi obținute prin contactarea echipei noastre de asistență.

2.2. În cazul în care un produs se dovedește a fi defect sau să aibă probleme în timpul perioadei de garanție, vă rugăm să ne contactați pentru a iniția procesul de revendicare a garanției. Vom face tot posibilul pentru a remedia problema în cel mai scurt timp posibil.

  1. Politică de Retur

3.1. Vă respectăm drepturile că și consumator și vă oferim posibilitatea să returnați produsele achiziționate în termen de 14 zile calendaristice de la primire, conform legislației în vigoare privind drepturile consumatorilor.

3.2. Pentru a efectua o returnare, vă rugăm să ne contactați și să ne informați cu privire la intenția dvs. de returnare. Vom furniza instrucțiuni specifice pentru procesul de retur.

3.3. Produsul returnat trebuie să fie în condiții excelente, în ambalajul original, cu toate accesoriile și documentația aferentă.

3.4. Costurile de transport pentru returnarea produsului vor fi suportate de către client, cu excepția situațiilor în care produsul este defect sau a fost expediat în mod incorect.

3.5. După primirea și inspectarea produsului returnat, vă vom oferi opțiunile de rambursare sau înlocuire, conform preferințelor dvs.

3.6. Nu se pot returna produse executate la comandă specială, decât în cazul în care au defecte de fabricație

Pentru întrebări suplimentare sau pentru a iniția un proces de garanție sau retur, vă rugăm să ne contactați la adresa office@eurodeka.ro. Echipa noastră de asistență va fi bucuroasă să vă ajute.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și pentru că ați ales să cumpărați de pe magazinul online accesorii-mobilier.ro.

Start typing to see products you are looking for.